tvprofil.net

Osam jednostavnih pravila za dečke moje kćeri tinejdžerice

8 Simple Rules (2002)

Osam jednostavnih pravila za dečke moje kćeri tinejdžerice

Žanr: Komedija, Drama
Ocjena: 7.0/10
Država: SAD
Autor: Tracy Gamble
Glavne uloge: Katey Sagal, Kaley Cuoco, Amy Davidson

Paul Hennessy (John Ritter), sportski novinar i kolumnist časopisa iz Detriota, prosječan je otac velike američke obitelji. Živi sa suprugom i troje djece, od kojih su dvije najstarije kćeri, Bridget (Kaley Cuoco) i Kerry (Amy Davidson) ušle u pubertet. Pored standardnih tinejdžerskih uvreda i smicalica, Paula kćeri često opisuju kao 'majstorom dvostrukih mjerila' i 'psihotičnim', čak i kada čini stvari koje su za njihovo dobro. Kako bi stao na kraj s njihovim poludjelim hormonima i ponašanjem, Paul je osmislio osam pravila za njih i njihove dečke. Njegova jedina utjeha su najmlađe dijete, sin Rory Joseph (Martin Spanjers) kojeg još uvijek uspijeva shvatiti, i supruga Cate (Katey Sagal) koja je puna razumijevanja, i s kojom pokušava riješiti probleme kćeri tinejdžerica s kojima se svaki roditelj susreće, a u međuvremenu započinje s pisanjem kolumne o borbi sa svojom djecom tijekom njihovog odrastanja i pomaže ljudima koji imaju sličan problem.

Ova humoristična serija nastala je 2002. na temelju najprodavanije knjige '8 jednostavnih pravila za dečke moje kćeri tinejdžerice' autora W. Brucea Camerona. Serija se upravo pod punim nazivom prikazivala samo prve sezone, a skraćen je nakon smrti glavnog glumca Johna Rittera. Zbog iznenadne tragedije (Ritter se na početku snimanja druge sezone iznenada srušio na setu, a nekoliko dana kasnije je i preminuo u bolnici), producenti serije htjeli su odustati od daljnjeg snimanja. Međutim, producentska kuća odlučila je, nakon poduže mjesečne stanke, ipak nastaviti s prikazivanjem zbog iznimno dobre gledanosti i pozitivnih komentara gledatelja, zbog čega su scenaristi morali preraditi scenarij i uvesti nove likove. Tako u drugoj sezoni gazda kuće postaje mama Cate, odnosno glumica Katey Sagal u kojoj hrvatski gledatelji prepoznaju Peggy, ženu Ala Bundyja iz 'Bračnih voda' (odnosno u novije vrijeme Gemmu iz serije 'Sinovi anarhije'). Cate radi puno radno vrijeme kao medicinska sestra i održava sva četiri kuta svojeg domaćinstva, no u odgoju troje djece na vrhuncu puberteta joj je potrebna pomoć. Stoga poziva u pomoć umirovljenog oca Jima (James Garner), a slučajno joj se doseli i sarkastičan nećak C.J. (David Spade).

Najpoznatije lice u seriji '8 jednostavnih pravila' je glumica Kaley Cuoco (Penny iz 'Teorije velikog praska'), koja tumači najstariju, lijepu i duhovitu kćer Bridget, često opisanu kao stereotipnu plavušu koja je preokupirana svojim izgledom i dečkima. Ta joj je uloga bila prva važnija u karijeri, iako je Kaley još od 1992. nastupala na televiziji, odnosno imala male uloge u serijama poput 'Život na sjeveru', 'I to mi je neki život', 'Ellen', 'Sedmo nebo' i 'Čarobnice', te brojnim televizijskim filmovima. Gledateljima se jako svidjela njezina interpretacija buntovne Bridget u seriji, pa je tako 2003. osvojila nagrade Teen Choice i Young Artist kao najbolja nova glumačka televizijska zvijezda, dok je sama serija iste godine dobila i svoju Emmy nagradu za najbolju režiju te mnoštvo drugih nagrada za najbolju humorističnu seriju.


Comedy Central  

Sljedeće epizode:
Sri, 21. Vel 09:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Sri, 21. Vel 09:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Sri, 21. Vel 16:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Sri, 21. Vel 16:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Čet, 22. Vel 09:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Čet, 22. Vel 09:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Čet, 22. Vel 16:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Čet, 22. Vel 16:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pet, 23. Vel 09:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pet, 23. Vel 09:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pet, 23. Vel 16:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pet, 23. Vel 16:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pon, 26. Vel 09:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pon, 26. Vel 09:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pon, 26. Vel 16:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pon, 26. Vel 16:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Uto, 27. Vel 09:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Uto, 27. Vel 09:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Uto, 27. Vel 16:00 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Uto, 27. Vel 16:30 Comedy Central Osam jednostavnih pravila
Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net