tvprofil.net

Nijemi svjedok - poster

Nijemi svjedok

Silent Witness (1996)

imdb

Redatelj: Maurice Phillips
Scenarist: Stephen Davis
Glumci: Emilia Fox, William Gaminara, Tom Ward, Ian Dunn, Julian Glover

Sezona: 18
Epizoda: 1 >> - Sniper's Nest - Part One

Serija koja se na originalan i dosad neviđen način bavi temama patologije i forenzike vraća se na male ekrane s pet novih priča.
Nikki, Jack, Tom i Clarissa čine zanimljiv, dinamičan i nadasve human tim. Ove međusobno vrlo različite osobnosti ujedinjuju svoje znanje i iskustvo u potrazi za istinom i pravdom, iako se njihova shvaćanja tih pojmova često razlikuju.
Nova sezona donosi nam tematski vrlo različite epizode čija je zajednička odlika precizno oslikavanje života u suvremenom Londonu. Kroz te priče otkrivamo goleme razlike i suprotnosti koje vladaju u ovome gradu - bogati i siromašni, moćni i obespravljeni, elitne četvrti i sirotinjska naselja, iznureni radnici u raljama potplaćene birokracije, razočarana mladež zaboravljena od svih...
U epizodi "Sniper's Nest" London terorizira strijelac koji nasumce ubija prolaznike i tako naprasno prekida njihove komplicirane i vrlo različite živote.
"Falling Angels" je mračna i dirljiva priča o dvojici marginalaca, beskućniku i hotelskom recepcionaru, koje zbliži tragičan događaj - pred njihovim očima vlak podzemne željeznice pregazi čovjeka.
U epizodi "Protection" djevojčica nestane bez traga što teško pogađa njezinu socijalnu radnicu koja joj unatoč naporima nije uspjela naći novi dom.
Slijedi posve drugačija epizoda, "Squaring the Circle" - klasičan triler u kojemu glavni junaci istražuju krvavu pucnjavu u hotelu u središtu Londona u kojoj je ubijena dadilja ruskog oligarha.
U epizodi "One of our Own" ubojstvom policajca s obećavajućom karijerom započinje opsežna i mučna istraga koja stavlja na kušnju policijsku solidarnost i otkriva izdaju u obitelji, dok se naši junaci odlučno suprotstavljaju okrutnoj bandi krijumčara droge.
Izvršna producentica: Phillippa Giles
Produkcija: BBC
Kad dozna da je troje ljudi ustrijeljeno i ubijeno na benzinskoj postaji, viša inspektorica Jane De Freitas shvati da joj svađa sa šefom i partnerom, glavnim inspektorom Robertom Drakeom, predstavlja najmanju brigu. Nikki i Jack zaključuju da je na žrtve pucano iz zasjede s velike udaljenosti - Londonom hara snajperist. Pokušavaju suziti broj osumnjičenih s pomoću rezultata balističkog vještačenja i vještačenja patologa, a u tome im pomaže i iskustvo više inspektorice De Freitas u profiliranju žrtava i ubojica. De Freitas skriva svoje neprijateljstvo prema Drakeu, dok ekipa pokušava uhvatiti ubojicu koji očigledno nasumično bira svoje žrtve.

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net