tvprofil.net

Priče o Frojdu


"U središtu duše", mini serijal o Sigmundu Frojdu, govori o tvorcu psihoanalize, naučniku koji je imao moralne i intelektualne hrabrosti da prodre u magloviti svet nesvesnog i odgonetne njegov nemušti jezik.
Povodom 160 godina od Frojdovog rođenja, Redakcija školskog programa prikazuje tri igrano-dokumentarne emisije namenjene pre svega učenicima srednjih škola ali i svima onima koji su zainteresovani za rad utemeljivača psihoanalize.
Cilj ove mini serije jeste da upozna gledaoce sa osnovnim postavkama teorija Sigmunda Frojda i pobudi njihovo interesovanje za dalje samostalno istraživanje i učenje. U emisijama se govori o tesnoj isprepletenosti Frojdovog privatnog i profesionalnog života, društvenim prilikama u kojima je živeo i najznačajnijim teorijama i slučajevima koji su doveli do prekretnice u razumevanju ljudske psihe.
U prvoj emisiji govori se o začecima psihoanalize, čuvenom slučaju Ane O. i metodu slobodnih asocijacija.
Iako je u svoje vreme bio osporavan, neprihvaćen i nepriznat od tadašnje zvanične nauke, veličina dela Sigmunda Frojda vidljiva je i danas u skoro svim domenima ljudske duhovne i praktične delatnosti.
Scenario: Prof. dr Žarko TrebješaninUrednik: Blaženka BijelićReditelj: Tanja FeroFrojda tumači: Branko Baletić

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net