tvprofil.net

Zagrli me čvrsto, oslobodi me - poster

Zagrli me čvrsto, oslobodi me

Hold Me Tight, Let Me Go (2007)

imdb

Žanr: dokumentarni

Ocjena: 7.1/10
Država: Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Kim Longinotto

Za četrdesetero djece kojima je dom, Mulberry Bush je i posljednja prilika. Isključeni iz škola zbog ekstremnog ponašanja, često s teškim emocionalnim traumama, djeca na tri godine dođu u taj internat u Oxfordu ne bi li im život krenuo drugim tokom.
Hvaljena redateljica dokumentaraca Kim Longinotto još je jednom svoju kameru punu sućuti usmjerila prema ljudima koji žive u posebnim okolnostima. Ranjivi dječaci iz njezina filma ponašaju se šokantno i neprihvatljivo - udarcima, psovkama i pljuvanjem probijaju se kroz jad svoga uništenog djetinjstva. Beskrajno strpljivi i odlučni odgajatelji uporno razgovaraju s njima, a često ih moraju i fizički obuzdavati. Film ZAGRLI ME ČVRSTO, OSLOBODI ME osvaja kao tužna studija disfunkcije - onoga što se događa kad se obitelj raspadne. Pokazuje nam i koliko golem utjecaj odrasli imaju - i dobar i loš - na dijete u razvoju.
Na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA) film je dobio posebnu nagradU žirija, na Britdocu je proglašen najboljim britanskim dugometražnim dokumentarcem, bio je najbolji dokumentarac na Birds Eye View te Britspotting British & Irish Film Festivalu u Berlinu. Prikazan je i na filmskim festivalima u Londonu i Sheffieldu.

[Povratak]

Preporuke

Poster
Michel Petrucciani (2011)

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net