tvprofil.net

Klub - poster

Klub

El club (2015)

imdb

Žanr: drama

Ocjena: 7.0/10
Država: Čile
Redatelj: Pablo Larraín
Scenarist: Guillermo Calderón, Pablo Larraín
Glumci: Alfredo Castro, Roberto Farías, Antonia Zegers, Marcelo Alonso, Jaime Vadell

Drama. La Boca, Chille. U zabačenom gradiću u jednoj kući žive četvorica svećenika premještena iz svojih župa i jedna časna sestra koja brine o njima. Jednog dana dobivaju novog stanara, oca Matiasa Lozcana. Nakon skandala koji izazove jedan od bivših ministranata, optuživši oca Lozcana za seksualno zlostavljanje, svećenik se ubije. Kako bi izvidio i primirio situaciju, u kuću stiže isusovac otac Garcia koji je ujedno i psiholog. Otac Garcia treba istražiti što se u kući događa te ustanoviti jesu li izolirani svećenici svjesni svojih (zlo)djela i kaju li se. Na temelju toga će odlučiti hoće li se kuća u kojoj žive zatvoriti.
U filmu "Klub" Larraín se bavi nemilom temom koja je nanijela veliku štetu Rimokatoličkoj Crkvi, a o kojoj je javno i otvoreno progovorio tek papa Franjo osudivši seksualno zlostavljanje djece od strane svećenika te zaključio nultu toleranciju spram takvih slučajeva. U "Klubu" pratimo događanja unutar kuće čiji su stanovnici sve redom ljudi potpuno poremećenog psihičkog zdravlja koji su umjesto u adekvatnu ustanovu izolirani u malom mjestu daleko od očiju javnosti.
Čileanski redatelj Larraín "Klub" je snimio 2015. te osvojio niz prestižnih filmskih nagrada, kao što su berlinski Srebrni medvjed, nominacija za Zlatni globus te nagrade na festivalima Mar del Plata, Montreal, Lima, Havana... Nakon "Kluba" Larraínu su se otvorila vrata velikih producenata te je tako 2016. realizirao čak dva filma, "Nerudu" i "Jackie". Film "Jackie" ove je godine bio nominiran u 3 kategorije za Oscara.

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net