tvprofil.net

Oko: Kosovo, nova faza - poster

Oko: Kosovo, nova faza

Oko magazin (2015)

imdb


Ulazak Srba u kosovsku Vladu i unutrašnji dijalog o KIM
Predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije ušli su u koalicionu Vladu u Prištini koju predvodi Ramuš Haradinaj. To je izazvalo niz komentara, od Prištine i Beograda, preko regiona do Brisela.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Kosovo i Metohija suština političke sadašnjosti i budućnosti Srbije. Osim toga, Vučić je naveo i da podržava Srpsku listu u tome što su ušli u kosovsku vladu, a da Srbija neće promeniti svoje mišljenje o Ramušu Haradinaju. Za oktobar je najavio novu fazu dijaloga o KIM.
Šta Srbi na Kosovu dobijaju ulaskom u Vladu u Prištini, koliki su njihov kapacitet i snaga da utiču na položaj srpskog naroda, kakav je razvoj kako briselskog dijaloga izmedju Beograda i Prištine tako i najavljenog unurašnjeg, institucionalnog dijaloga o kosovskom pitanju - teme su Oka.
Gosti Oka su: Dalibor Jevtić, potpredsednik kosovske Vlade i ministar za povratak i zajednice, Igor Simić, poslanik i portparol Srpske liste, Milovan Drecun, šef Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju i Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda.
Iz Prištine se javlja novinar RTS-a Andrija Igić, njegov sagovornik je politički analitičar Ramuš Tahiri.
Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net