tvprofil.net

Trezor: Televizijanci - poster

Trezor: Televizijanci

Trezor

imdb

Autor: Bojana Andrić

Danas se rođendan Dušanu Makavejevu
Dušan Makavejev, Učesnik i svedok - Iz razgovora Milana Vlajčića sa Makavejevim saznaje se da je završio psihologiju kao jedan od najboljih na grupi na Filozofskom fakultetu, da je kasnije tek upisao, i to ne iz prvog puta, pozorišnu režiju, zatim diplomirao filmsku režiju kada je i ta katedra osnovana... U emisiji koja je snimana na Adi Ciganliji, Makavejev govori o studijama, prijemnom ispitu na Akademiji, o svojim prvim filmovima, o montaži, o posleratnoj obnovi i izgradnji i kulturnim događajima tog vremena. Tokom razgovora dotiču se i Mediale, međusobnim odnosim i uticajima koje su mladi umetnici imali jedni na druge, o Šejki, o radu u inostranstvu, o tadašnjim planovima.. Deo razgovora se odnosi na kratkometražne filmove Osmeh 61, Parada... a i na zabranjene filmove...
- Učesnici: reditelj Dušan Makavejev, sagovornik filmski kritičar Milan Vlajčić
- Reditelj Nenad Momčilović, urednik Lika Lukić
- Premijerno emitovano 07.12.1986, Redakcija programa iz kulture, urednik Zora Korać; repriza 17.02.1999. u ciklusu "Trag: teveteka 2", 17.07.2002. i 01.11.2012. u "Trezoru".
16. Filmski festival u Moskvi, Pokretne slike, odlomak - Emisija je snimljena u vreme velikih promena u SSSR-u, te i ovaj odlomak u kome govori Dušan Makavejev odiše i slikom i rečju ovom interesantnom atmosferom. Isprepletana umetnost i istorija daje tu dodatnu dimenziju koju će i današni gledalac osetiti. Na Festivalu u Moskvi prikazan je film Dušana Makavejeva Manifest.
- Učesnici: reditelj Dušan Makavejev, voditelj Nebojša Đukelić
- Premijerno emitovano 1989; Redakcija filmskog programa, urednik Radoslav Zelenović.

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net