tvprofil.net

Čista ljubav - poster

Čista ljubav

Čista ljubav (2017)

imdb

Autor: Natasa Buljan
Redatelj: Josip Žuvan, Tanja Golić, David Kapac, Zoran Margetić
Glumci: Nives Celzijus, Ivan Herceg, Tara Rosandić, Sementa Rajhard, Sara Moser

Dramska serija iz ovogodišnje hrvatske produkcije je ljubavna priča prožeta tajnama iz prošlosti. U seriji igra plejada odličnih glumaca, na čelu sa Ivanom Hercogom. Momčilo Otašević glumi Hercogovog prijatelja-rivala, dok je uloga žene oko koje će njih dvojica ukrstiti koplja poverena Tari Rosandić.
Priča se gradi oko samohranog oca Tome (Ivan Herceg), koga je supruga Helena napustila i otišla da radi u inostranstvo. Brzo se ponovo zaljubila i odlučila da se ne vraća. Toma je od tada sam sa petogodišnjom ćerkicom Mašom.
Toma je inače odrastao u sirotištu, zajedno sa sestrom Brankom, nakon nesreće u kojoj su im stradali roditelji. U domu je upoznao svog vršnjaka Ranka, koji je kao novorođenče od nepoznatih roditelja ostavljen pred vratima. Ranko i Tomo su bili prijatelji do momenta kada veza između njih puca do razmera nepopravljivog raskola.Najveću podršku u životu Tomi pružaju brižna sestra Branka (Olga Pakalović) i najbogatija žena iz mesta Edita (Ksenija Pajić) - stara prijateljica njegovih pokojnih roditelja. Edita je bila mlada, u braku sa starijim mužem, a Tomin i Brankin otac zgodan, muževan i slatkorečiv. Editi je on bio ljubav života, a ujedno i najveća bol. Ostala je trudna s Tominim ocem i rodila Ranka koga je dala kao malog u dom za nezbrinutu decu. Tako Ranko odrasta u uverenju da nema porodicu i ne sluti koliko je blizu svoje prave porodice.
U Tomin život ubrzo ulazi Sonja (Tara Rosandić), vaspitačica u vrtiću, u koju se zaljubljuje na prvi pogled. Iako njihov prvi susret, vezan za Mašu, protiče u tenziji, Tomo će Sonju videti ponovo kada pronađe njen verenički prsten i odlučiti da joj ga vrati.Ispostavlja se da je Sonja Rankova verenica (Momčilo Otašević), ali da se još uvek koleba da li da se uda za njega. Sonja ni ne sluti kakav je Ranko zapravo. On je moćan čovek, preduzetnik, vlasnik kazina i pred njom glumi iskrenog i vernog muškarca, vešto prikrivajući svoja kriminalna dela i agresivnu narav. Sonja ne sumnja da se Ranko i Tomo poznaju od pre, ali joj je čudno kad Ranko otera Tomu s praga kad Tomo dođe da vrati verenički prsten Sonji.Ranko ima i ljubavnicu Snježanu (Nives Celzijus) koja se u njega iskreno zaljubila. No, Ranko je potpuno hladan prema Snježani i njegov cilj je da oženi Sonju.I porodica vrši pritisak na Sonju da se uda za Ranka, i to svako iz svog razloga. Pored majke Jasne, koja je bolesna i depresivna, Sonja ima i oca Milana, Rankovog knjigovođu i brata Vladu. Kad Sonja shvati da je njena porodica ne samo zavisna od Ranka nego i u velikoj opasnosti od njega, pristaje da se uda samo iz straha i osećaja dužnosti.
Tomo je odvažan, iskren, topao i velikodušan čovek, samohran otac male Maše. On je čovek snažne volje i samokontrole, zaštitnički nastrojen, ozbiljan i odgovoran iako deluje neopterećeno i opušteno. Brižan je otac, odan brat i prijatelj. Bivši policajac sada radi kao čistač, a svoj novi posao voli, smatra da je pošten - zaprljaš se, ali bar ti obraz ostane čist. Ćerkica Maša boluje od astme i osnovni je razlog zašto se Tomo prestao da se bori sa sistemom - dete mu je bilo važnije. Događaji koji će uslediti u Vrhovcu preplešće živote starih rivala Tome i Ranka.
Sonja je vaspitačica u vrtiću, Rankova verenica. Po zanimanju medicinska sestra, sanja da postane pedijatar. Obožava decu. Topla, ljubazna, skromna, vedre naravi i vrlo velikodušna. Inteligentna i obrazovana, čime se nikad ne razmeće. Navikla je da postavlja tuđe potrebe ispred svojih i gotovo uviek postupi onako kako drugima treba. Na njen život utjicao je prvo očev gubitak posla i porodično siromaštvo, a zatim i majčina teška bolest i briga za nju i mlađeg brata. Sonja svoju porodicu voli i nije svesna da se za njih konstantno žrtvuje. U velikoj je životnoj dilemi. Pred udajom je za Ranka i koleba se. Počinje polako da postaje svesna ko je Ranko i shvata da je sa njim zbog osećaja dužnosti, a ne zbog ljubavi.
Ranko - Momčilo OtaševićRanko je Sonjin verenik. Preduzetnik, lokalni moćnik i vlasnik kazina, trkališta i budući vlasnik raskošnog resorta. Legalnim poslovima skriva pravi izvor zarade - kriminal. Veoma je inteligentan i zna biti vrlo šarmantan pa čak i velikodušan kad želi. Uglavnom je ambiciozan, arogantan, pohlepan, posesivan, egoističan, bez straha, opasan, ciničan i duboko ogorčen što je detinjstvo proveo u sirotištu kao ničiji sin. To kompenzuje statusnim simbolima i neutaživom željom za javnim priznanjem i moći. Još kao mali odlučio je da dokaže svima da je bolji i važniji od drugih. Uz pomoć poslovne partnerke i usputne ljubavnice Snježane stvara poslovno carstvo. Kazino As je donedavno bio i bordel i poprište mnogih mutnih poslova i dogovora, gde je ugošćavao kriminalce i političku klijentelu iz cele regije zbog čega je stekao puno političkih i poslovnih veza. U trenutku kad upoznajemo Ranka, priča s prostitucijom je završena, on želi legalizovati svoje poslove. Ranko je pred ženidbom sa Sonjom i ostvarenjem velikog poslovnog plana.

[Povratak]


Sljedeće epizode:

Ponedjeljak, 19. Veljača 2018
12:15 FTV Čista ljubav, epizoda 59.
Ponedjeljak, 19. Veljača 2018
15:55 NOVA TV Čista ljubav, epizoda 93.
Ponedjeljak, 19. Veljača 2018
18:15 FTV Čista ljubav, epizoda 60.
Ponedjeljak, 19. Veljača 2018
19:20 Prva Čista ljubav
Ponedjeljak, 19. Veljača 2018
20:15 Prva TV CG Čista ljubav, epizoda 79.


Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net