tvprofil.net

Kulturni dnevnik - poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

imdb


Gosti su glumci Aleksandra Janković i Milan Marić, povodom premijere predstave "Sudnji dan" na sceni Studio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
Peti Japansko-srpski festival filma čiji je slogan "Koji je tvoj tabu?" otvoren je u Jugoslovenskoj kinoteci.
Izložbom "Zajedno/Come together" Radine Vučetić i Ljubinke Trgovčević u holu Kinoteke obeležava se 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije.
Poljski ansambl Capella Cracoviensis nastupio je u Kolarčevoj zadužbini. Svirali su muziku kompozitora Mandelsona, Monteverdija, Šimanovskog i Perta.
U Galeriji 212, u znak sećanja na vajara, istoričara umetnosti i teoretičara vizuelne kulture Kostu Bogdanovića otvorena je izložba "Skulpture i reljefi''.
Nakon skoro pet godina renoviranja, u Beču je ponovo otvoren Muzej Katedrale Svetog Stefana. Novi izložbeni koncept oslanja se na smelu kombinaciju sakralne i profane umetnosti. Prostorni dizajn potpisuje poznati austrijski arhitekta srpskog porekla Boris Podreka.
Otvoren je Muzej Luvr u Abu Dabiju. Novi biser arhitekture i umetnosti delo je francuskog arhitekte Žana Nuvela.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...
Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net