tvprofil.net

Druga strana - poster

Druga strana

Druga strana

imdb


Gost: Hrvoje Prpić, "poslovni anđeo"
Oni koji su izgubili na bitcoinu imaju novu priliku! Tržište pršti novim kriptovalutama, sjajnim ulagačkim prilikama i vrtoglavim obećanjima rasta cijena.
"Prodavači investicijskih snova" tvrde da će kriptovalute izbrisati sve pred sobom -novac, zlato i dionice. Oni najhrabriji, koji vole hodati po rubu, ulažu u ICO. Što je "Initial Coin Offering"? Zašto ulaziti u minsko polje nesigurnih poslovnih obećanja iza kojih ne stoji državna regulativa ni zaštita?
Bitcoin se nakon strmoglavog pada krajem prošle godine zaustavio na razinama iz studenog. HNB je 9. veljače izdala upozorenje da virtualne valute nisu novac i da ne ispunjavaju "osnovne funkcije novca" te da se ponuda pojedine virtualne valute zasniva isključivo na tehnološkim rješenjima, a ne na potrebama gospodarstava ili monetarnog sustava.
Ako je tome tako, zašto je globalno tržište preplavljeno novim investicijskim ponudama kriptovaluta? Tko kupuje nova izdanja sasvim novog virtualnog novca i zašto, u emisiji objašnjava Hrvoje Prpić, uspješni hrvatski poduzetnik koji je dobar dio svoje privatne imovine uložio baš u ta tehnološka rješenja koja se "ne zasnivaju na potrebama gospodarstva".
Repriza: subota u 15.35

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net