tvprofil.net

Zdravlje na kvadrat - poster

Zdravlje na kvadrat

Zdravlje na kvadrat (2016)

imdb


Sezona: 1
Epizoda: << 94 >>

Osteoartritis kuka često nazivaju glavnim neprijateljem kvalitete života starije populacije. Riječ je o degenerativnoj bolesti zgloba kuka s upalnom komponentom. Koji su simptomi ove bolesti i kako ju liječiti, saznajte u Zdravlju na kvadrat.
Rashlađeni prostori vrlo su ugodan spas za vrijeme ljetnih vrućina, ali s klima uređajima treba postupati oprezno. Naime, razlika između vanjske i unutarnje temperature u pravilu ne bi trebala biti veća od sedam stupnjeva Celzija jer nagle izmjene temperature također imaju štetne posljedice na zdravlje čovjeka.
Toplinski udar ozbiljno je i životno ugrožavajuće stanje. Ono se ne smije shvatiti olako, a posebno bi oprezne trebale biti starije osobe i djeca i to zato što imaju oslabljen sustav termoregulacije u tijelu pa su stoga pod većim rizikom. Ekipa Zdravlja na kvarat otišla je u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar po savjete kako postupiti u slučaju toplinskog udara.
Kupajući se u moru, sigurno ste nekada primijetili da ranice na vašem tijelu brže zacjeljuju. To se može zahvaliti antiseptičkom djelovanju morske vode, a njezino djelovanje najučinkovitijim se pokazalo kod reumatskih bolesti i stanja nakon različitih prijeloma. Zašto morsku vodu zovu ljekovitom zna liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.

[Povratak]


Sljedeće epizode:

Četvrtak, 18. Listopad 2018
04:25 Doma TV Zdravlje na kvadrat, epizoda 24.
Petak, 19. Listopad 2018
04:30 Doma TV Zdravlje na kvadrat, epizoda 25.
Subota, 20. Listopad 2018
08:55 NOVA TV Zdravlje na kvadrat, epizoda 104.
Nedjelja, 21. Listopad 2018
00:05 Nova World Zdravlje na kvadrat
Nedjelja, 12. Kolovoz 2018
10:55 Doma TV


Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net