tvprofil.net

Divlji Karpati: Transilvanija

Wild Carpathia (2011)

imdb

Glumci: Charlie Ottley, Prince Charles, Ivan Patzaichin, Princess Margareta of Romania

Sezona: 1
Epizoda: 1 >>

Charlie Ottley kreće u istraživanje šuma planinskog lanca Karpata od čije ljepota zastaje dah. Ovdje žive brojni medvjedi, vukovi i neuhvatljivi risovi. Malo je kome poznato da je ovo jedna od posljednjih velikih divljina Europe. Serija nam pruža jedinstven uvid u ljepotu i bogatu kulturu ove regije. Istražuje njezinu povijest prepunu uspona i padova: od tajanstvenih ruševina drevnih Dačana pa sve do srednjovjekovnih naselja Sasa. Bez obzira na svoju bogatu prošlost, ovo je područje ugroženo zbog prekomjerne sječe šuma.
U potrazi za udaljenim seocima, voditelj Charlie Ottley prelazi planine, nadajući se da će ugledati pokojeg medvjeda. Na svom putu susreće skupinu entuzijasta koji žele podsjetiti javnost na važnost ovoga kraja kao jednog od posljednjih očuvanih čuda prirode.
Među njima je i transilvanijski grof koji nastoji očuvati neka od najstarijih srednjovjekovnih naselja u Karpatima te Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, Charles, princ od Walesa, čije rodoslovno stablo seže sve tamo do daleke i mračne prošlosti Rumunjske...

[Povratak]

Pretraživanje:
Moji kanali | Ostali kanali | Desktop TvProfil.net